Monique Lueb

“De manier waarop ik jou een vraag stel, bepaalt welk antwoord jij me geeft.”

Monique is senior trainer/coach en begon haar loopbaan als tekstschrijver en heeft daarna een aantal strategische marketing/communicatiefuncties vervuld bij grote internationale organisaties als Heineken en Microsoft. In 2011 startte zij haar eigen business en als trainer/coach helpt ze leidinggevenden, teams en professionals met het zetten van een volgende stap in hun ontwikkeling, vaak met een systemische kijk op de zaak als uitgangspunt. Ze werkt voor heel uiteenlopende organisaties, van commercieel tot de overheid en heeft zich gespecialiseerd in de begeleiding van nieuwe vormen van werken, zoals bijvoorbeeld het werken in zelfsturende teams.
Vanuit haar bedrijf Daadkrachtige Taal richt zij zich met haar praktische aanpak op interventies in het hier en nu en waar relevant ook op de werkplek.
Ze houdt van experimenteren en laat je direct en respectvol weten wat het effect van je gedrag is. 


Ik ben enthousiast, breng veel energie mee en heb plezier in het begeleiden van ontwikkeling in organisaties. Vaak hoor ik terug dat ik een ontzettend veilige ruimte creëer. Volgens mij is dat een voorwaarde voor leren en ontwikkelen, omdat ik geloof dat er zonder die veiligheid helemaal niks wezenlijks verandert. Mijn feedback is oprecht en gedoseerd tegelijkertijd. Met humor en respect voor de organisatiestructuur en -cultuur, ben ik een spiegel voor het effect van iemands communicatie. Zo stimuleer ik mensen tot een keer iets anders doen dan wat ze normaal gesproken doen.
Inmiddels beschik ik over een schat aan praktische werkvormen, theoretische modellen  en interventies die ik bij wat zich voordoet passend kan inzetten. Ze zijn afkomstig uit Systemisch Werk, Transactionele Analyse, Neuro Linguïstisch Programmeren, Lencioni, Karakterstructuren en Oplossingsgericht Werken.
Ik werk zowel individueel als met groepen. 
Mijn expertise is om boven water krijgen waar het echt om draait en het lastige gesprek faciliteren. Waar zit weerstand? Waar zit angst? Waar zit boosheid? Waar zit energie? Wat is het bestaansrecht van de nieuwe werkwijze? 
In organisaties wordt van mensen verwacht dat ze iets echt vastpakken en het vervolgens ook weer los kunnen laten om zich met iets nieuws te verbinden. Hechten, verliezen en opnieuw weer durven verbinden met hun hart.
Mijn expertise en ervaring ligt in trajecten waarin afscheid van het oude genomen moet worden zodat het nieuwe verwelkomd kan worden.
Ik werk met onderliggende thema’s als:
– Het effect van jezelf uiten, je eigen verhaal vertellen, authenticiteit
– Beschouwen versus deelnemen
– Los zand versus grip krijgen
– Rouw en rouwverwerking
– Afscheid nemen en opnieuw verbinden